Het hart van Rotary is samenwerking

Niet alleen de leden van onze club werken met elkaar samen aan projecten voor verschillende goede doelen. We werken als club ook samen met andere Rotaryclubs. Daarnaast doen verschillende partners een beroep op ons om hun werk mogelijk te maken. Jaarlijks dragen we bij aan allerlei regionale, nationale of internationale initiatieven.

Willen we financiële hulp bieden, dan organiseren we inzamelingsacties zoals onze wijnactie. Maar bedrijven sponsoren ons ook omdat ze enthousiast zijn over ons werk.
Naast deze financiële ondersteuning staan we ook met onze professionele expertises klaar om organisaties te helpen hun doelen te bereiken.

Wij hebben de afgelopen jaren de volgende organisaties gesteund, of ermee samengewerkt, om hun doelen te realiseren:

ShelterBox werkt in door rampen getroffen gebieden en biedt noodopvang en andere essentiële items om gezinnen te ondersteunen bij het opbouwen van hun leven. Onder andere in 2020 na de cycloon Amphan die India en Bangladesh trof. www.shelterbox.org.

Future for Nature Academy verspreidt de inspiratie en toewijding over een groeiend netwerk van studenten en pas afgestudeerden in heel Nederland, om de passie van deze jonge generatie voor natuurbehoud aan te wakkeren.

Rotary Doctors zendt jaarlijks zo’n 50 artsen, tandartsen en specialisten op vrijwillige basis naar gebieden waar medische hulp onvoldoende aanwezig is.

Betuwe on Stage is de beroepsvoorlichting en oriënterende stages in de regio. Betuwe on Stage is voor de VMBO leerlingen van: Scholengroep Over- en Midden-Betuwe: OBC Huissen, OBC Elst, OBC Bemmel en Hendrik Pierson College Zetten, en het Citadel College in Lent.

Airwar Neder-Betuwe “Vliegers in het vuur”. Gedenkteken luchtoorlog 1940-1945.

Stichting Land Project Bangladesh helpt weeskinderen aan een betere toekomst. Door hun opleiding te betalen, geeft Rotaryclub Midden Betuwe weeskinderen in Bangladesh de kans een beter leven op te bouwen. We werken daarvoor samen met Stichting Landontwikkelings Project Bangladesh (SLOPB).

Stichting Westerlicht organiseert jaarlijks een busreis voor ouderen uit Zetten en Hemmen.

BIO Vakantieoord is hét vakantiepark in Nederland waar gezinnen met een gehandicapt kind samen vakantie kunnen vieren.

Stal Ziggy Dodewaard, een special paardrijzadel met name bedoeld voor kinderen met een beperking.

Locatie Praktijkonderwijs van RSG Pantarijn in Wageningen.

Outward Bound voor leerlingen van de Praktijkschool van SG Pantarijn in Wageningen.

Rotary Vlielandkamp is het vakantiekamp voor kinderen die niet met vakantie kunnen, bijvoorbeeld als gevolg van financiële nood of gezinsomstandigheden.

The Island 44-45, Het verhaal van de Betuwe in 1944-1945. Het evenement wordt mogelijk gemaakt door 200 re-enactors en medewerkers.

Fynn Foundation zet zich in om ouders van dove kinderen te helpen om gebarentaal te leren en dove kinderen naar school te laten gaan.

Stichting Samen Zorgen, activiteiten voor ouderen.

Barátok România biedt hulp aan de inwoners van de gemeente Hodod (4 dorpen) in de vorm van kleine projecten van de plaatselijke bevolking.

Stichting Leergeld Oost Betuwe voor kinderen uit kwetsbare gezinnen.

Stichting Gandong uit Zetten verleent op kleinschalige basis hulp aan minder bedeelde groepen op de Molukken.

Handicamp maakt het mogelijk dat mensen met een lichamelijke beperking kunnen kamperen.

STUW: een feestelijke avond voor geïsoleerde ouderen en een dagje Burgersbush voor kwetsbare gezinnen.

MOV Herveld bouwt aan een ziekenhuis in Tanzania. Wij betaalden de waterleiding met de sponsoractie ‘Wandelen voor water’.

Peeze Foundation steunt wereldwijde fairtrade handel in koffie, thee en cacao.

Vluchtelingenwerk in de gemeente Overbetuwe.

Skiër Niels de Langen uit Heteren heeft zijn droom op de Paralympics kunnen waarmaken.

Alpe d’Huzes, strijd tegen kanker.

Gymnastiek Vereniging Excelsior in Zetten; bijdrage voor een airtrack.

Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer om geld op te halen voor mensen met kanker.

MAKERS4ALL bestaat uit zo’n 275 makers, verspreid over Nederland, die hun 3D-printers inzetten om de tekorten aan beschermingsmiddelen aan te vullen.