Een greep uit de vele clubactiviteiten van de laatste jaren:

Join the Club

Jaarlijks terugkerend event (activiteitenmarkt) waar jongeren kunnen kennismaken met een divers actief aanbod aan lokale verenigingen en stichtingen. Andersom is het event voor verenigingen en stichtingen een uitstekende manier om zich aan het lokale publiek actief te presenteren.

Deze dag wordt elk jaar in een andere kern van de gemeente Neder-Betuwe georganiseerd en ondersteund door de verenigingen uit de betreffende kern en de buurtsportcoaches van de gemeente Neder-Betuwe. Dit event is ontstaan op initiatief van Rotary Midden Betuwe.

Actie voor de Voedselbank

Op een zaterdag in december zamelt heel Overbetuwe artikelen in voor de Voedselbank. Bij 11 van de 13 supermarkten in de gemeente Overbetuwe kan men naast eigen artikelen ook enkele artikelen kopen voor de mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank. Met medewerking van de Rotary hebben de gezamenlijke kerken hun handen ineen geslagen en deze actie mogelijk gemaakt.

EndPlasticSoup actie

We hebben meegedaan aan de internationale EndPlasticSoup actiedag. Afgelopen jaar met een aangepast programma in verband met de Corona-uitbraak en de daarbij behorende maatregelen. In kleine groepjes lopen we op gepaste afstand van elkaar langs de rivier de Waal om plastic troep op te ruimen.

Shelterbox hulp bij (natuur)rampen

ShelterBox is een internationale noodhulporganisatie die noodhulp en noodonderkomens brengt naar mensen die getroffen zijn door natuurrampen of conflicten, waar ook ter wereld. ShelterBox helpt families die door een ramp zijn getroffen met tenten, watercontainers, gereedschap, solarlampen, kookgerei en andere middelen die hen in staat stellen zelf hun leven weer te op te bouwen. Rotaryclub Midden Betuwe sponsort Shelterbox.

Kinderfeest in Zetten

In 2022 is er gelukkig weer een kindermiddag georganiseerd met ondersteuning van onze Rotaryclub. Het was voor het vierde jaar dat er een Kindermiddag is georganiseerd. Onder andere de voetbalclubs SVHA en Excelsior Zettendansschool L2D , scouting De Spoorzoekers en het HPC hebben hun medewerking verleend.

Appeltaarten voor vrijwilligers

Om onze waardering voor de inzet van alle vrijwilligers van de Stichting Kinderen van de Voedselbank en Tafeltje Dekje te benadrukken, hebben we voor elk van hen een heerlijke appeltaart gebakken. Het resultaat was een enorme stapel van meer dan 60 versgebakken taarten in mooie dozen. Deze actie voeren we regelmatig uit met steeds een andere groep vrijwilligers als doel.

Handen uit de mouwen bij Kinderen van de Voedselbank

In Nederland zijn ruim 40.000 kinderen waarvan de ouders zijn aangewezen op de Voedselbank. Doorgaans is er bij deze gezinnen geen ruimte voor leuke dingen. Stichting Kinderen van de Voedselbank zorgt ervoor dat bij circa 11.000 kinderen 2x per jaar een kledingpakket wordt bezorgd. Daarnaast worden ook verjaardagspakketten aangeboden, zodat deze kinderen thuis toch een feestje kunnen organiseren wanneer zij jarig zijn. Leden van Rotaryclub Midden Betuwe steken hun ‘handen uit de mouwen’ in het magazijn van de stichting in Dodewaard.

Outward Bound voor leerlingen Praktijkonderwijs

Sinds 2005 maken we het jaarlijks mogelijk dat een tiental leerlingen van het Praktijkonderwijs van RSG Pantarijn uit Wageningen deelneemt aan een survivalkamp bij Outward Bound in Wales. Onder deskundige begeleiding ontdekken de leerlingen samen met Engelse kinderen wat ze allemaal in huis hebben. Bij voorbeeld als je het lastig hebt is samenwerken de beste strategie.

Roeiteam Midden Betuwe verrast concurrentie

Ook in 2022 vond in Appeltern de Botary plaats, een sloepenrace voor het goede doel, georganiseerd door Rotaryclub Maas en Waal. Onze club doet mee met een sterk team o.l.v. captain Bas Ruinard. De bloedstollende finale leidde tot (wederom) een eervolle 2e plaats waarmee er € 2.000 voor Outward Bound is binnengeroeid plus een beker!

Rotary Youth Leadership Awards

RYLA is een activiteit waarbij jonge mensen van 18 tot 30 jaar gedurende een intensief weekend uitgedaagd worden om hun leiderskwaliteiten te ontdekken en te ontwikkelen. Het RYLA-weekend is echter niet alleen een serieus en ingespannen bezig zijn, er is in het programma ruim aandacht voor gezelligheid en ontspanning.

Onvergetelijk Vlielandkamp

Elk jaar regelen wij dat twee kinderen uit onze regio naar het Vlielandkamp kunnen gaan. Kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 10 jaar hebben daar een onvergetelijke vakantie. Stichting Rotary Vlielandkamp organiseert dit kamp voor kinderen die niet met vakantie kunnen, bijvoorbeeld als gevolg van financiële nood of gezinsomstandigheden.

Cabrio bloesemtocht met Philadelphia

In cabrio’s rijden we cliënten van Philadelphia in Hemmen door de regio. Zon of regen, de stemming zit er altijd goed in. “Volgend jaar weer!”, roepen de bewoners van de zorgboerderij na afloop enthousiast.

Busreis met Stichting Westerlicht

Wij steunen Stichting Westerlicht. Deze stichting wil een sociaal isolement van oudere inwoners van Zetten en Hemmen tegengaan door het bevorderen van sociale contacten. Jaarlijks organiseert de stichting een busreis voor ouderen uit Zetten en Hemmen.

End Polio Now tulpen

Rotary levert een belangrijke bijdrage om meer dan 2,5 miljard kinderen te immuniseren tegen polio in 122 landen. Wereldwijd is het aantal polio-gevallen met 99,9 procent verminderd en we stoppen niet voordat de ziekte definitief is beëindigd. End Polio Now.

Rotary kerst- en wenskaartenactie groot succes

Een initiatief van clublid Inge Grimm, om ten behoeve van het goede doel door Rotary gefabriceerde wenskaarten te verkopen, heeft goed uitgepakt. De clubleden Jos van Doorn en Jan Willem Voogd stelden foto’s hiervoor ter beschikking van respectievelijk kunstwerken en landschappen/art opnames. De eerste netto opbrengst, alhoewel al laat in het seizoen, bedroeg maar liefst € 725!

Pakjes voor de kinderen van statushouders

Een wagen vol met Sinterklaascadeautjes voor kinderen van vluchtelingen (statushouders) in samenwerking met Vluchtelingenwerk in de gemeente Overbetuwe.

Feestavond voor kwetsbare ouderen

Rotaryclub Midden-Betuwe heeft een gezellige en feestelijke avond voor circa vijfentachtig ouderen georganiseerd. De ouderen zijn bij de Rotary te gast op de Westerbouwing in Oosterbeek. Hier krijgen ze een gezellig diner aangeboden met feestelijke muzikale omlijsting.

Op de Clara Fabriciusschool met NL Doet

We doen jaarlijks mee aan NLdoet. Zo knapten we eerder de zandbak van de Clara Fabriciusschool in Herveld op en maakten we het schoolplein schoon.

Wilgenknotten

Lekker buiten werken, samen aan de slag en het hoofd leeg maken, dat is wilgenknotten i.s.m. en de stichting Landschapsbeheer Gelderland.

Groot kinderfeest in het Witte Huis

Op de kinderspeelmiddag in het Witte Huis in Zetten zijn meer dan 1000 bezoekers gekomen: Jong en oud, groot en klein. Burgemeester Toon van Asseldonk opende het feest en hij was zo enthousiaste dat hij de hele middag bleef en overal aan meedeed. Daarbij is met dit evenement via sponsoren ca. €10.000,- opgehaald voor het goede doel. Het werd vooral een succes door de medewerking van verschillende (jeugd)sportclubs: Scouting, TTV Sethone, kindertheater De Vriendenkring, de turngroep van GV Excelsior, Schietvereniging De Linge, SJOC en leerlingen van HPC Zorg & Welzijn.

Bondgenootschap Laaggeletterdheid

Laaggeletterdheid is een groot, verborgen, probleem. Het Bondgenootschap voor geletterdheid wil door samenwerken van organisaties een netwerk vormen waarin de strijd voor geletterdheid wordt aangegaan. samen met Lionsclub Midden Betuwe zetten we ons in voor het Bondgenootschap.

Eurofair in Heteren

Rotaryclub Midden Betuwe organiseert de ‘Eurofair’ op Manege De Fruithof te Heteren. De Eurofair is gericht op families met kinderen, met de volgende activiteiten: Spectaculaire demonstratie schapendrijven; Schitterende demonstratie vierspanrijden; Spetterende roofvogelshow; Originele veiling voor het goede doel; Tweedehands boeken en CD markt; Ballonwedstrijd; Ponyrijden voor de kinderen; Klimwand, Huifkar, Historische voertuigen, Controle van uw huisdieren door de dierenarts; Springkussen; Muziek, hapjes en drankjes en nog veel meer.

Eurofair Rotary Betuwe

40 jaar Rotaryclub

Rotaryclub Midden Betuwe is in 1979 opgericht. Het clubjaar 2019-2020 is dus een lustrumjaar dat we uiteraard niet ongemerkt voorbij laten gaan. Er zijn diverse activiteiten zoals een avond met onze partners en een clubavond met reünisten van de club. Ook zijn leden van onze zusterclub Mapperly & Arnold uit Engeland naar de Betuwe gekomen voor een “fabulous weekend.”

Loterij ballonvaart

Notaris Dirk Rang heeft de 5 winnende loten getrokken voor de ballonvaart boven de Betuwe op 13 juni aanstaande. De winnende lotnummers zijn: 0050 – 0377 – 0531 – 0533 – 0598. Alle kopers van loten hartelijk dank voor uw ondersteuning van het werk van Rotaryclub Midden Betuwe.

Wijnactie in Zettten en Hemmen voor Outward Bound

Rotaryclub Midden Betuwe staat op de kerstmarkten van Zetten en Hemmen. Onder leiding van Dik Franken verkopen we heerlijke biologische wijn voor het goede doel: Outward Bound.

Wijnverkoop kerstmarkt

Santa Run met Rotaract Riverenland

De Rotary Santa Run is een loop van ongeveer drie kilometer en iedereen kan meedoen. Het pak zit bij de prijs inbegrepen (€ 10,- voor volwassen en € 7,50 voor kinderen). De opbrengst van deze funrun  gaat volledig naar het goede doel: In 2017 Schelterbox en in 2018 Stichting Help Elkaar Geldermalsen.